OSA ARCHÍVUM WORKSHOP

mianép! tanács

Mianép!

Ki a nép? És hogyan hozza (hozzuk) döntéseit?

Egyáltalán, hogyan tud egynél több ember jól dönteni bármiről is?

Ünnepi kiadás

Mit ünnepel(jen) Magyarország? Mi fontos a múltunkból?

Egyáltalán, számít-e bármit is a múltunk?

Nem a jelenben kéne már inkább élni?

 

90 perc

14 - 19 éveseknek

25 - 35 fő

KONSTRUKTÍV VITA

A workshop célja

A Mianép! workshopokat azért dolgoztuk ki a DIA-val közösen, hogy különböző témák mentén lehetőséget teremtsünk arra, hogy a résztvevők:

 

-> fejlesszék vitakészségüket

-> gyakorolják a nyilvános beszédet

-> kipróbálják, hogyan lehet konstruktív vita révén közösen jó döntésre jutni.

 

A célunk az, hogy eszközt kínáljunk bármilyen szituáció megoldására, amely során több elképzelés is létezik arról, hogy mit is döntsön a „nép”.

 

A Mianép! foglalkozások két, külön-külön is alkalmazható, de ideális esetben egymásra épülő 90 perces részből állnak. A „Tuning” vitakészség-fejlesztő workshop, míg a „Tanács” egy olyan szimulációs játék, amely során a vita már eszközként szolgál egy közös döntéshozatali helyzetben.

A workshop tartalma

Magyarfalva polgármestere kihirdette, hogy a település főterére új emlékmű készül, amely egy fontos történelmi eseményünknek, az államalapításnak, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcnak vagy az 1956-os forradalom és szabadságharcnak állít emléket.

 

A polgármester szakértőket kért fel arra, hogy dolgozzák ki a három történelmi eseményhez (a három nemzeti ünnepünkhöz) kapcsolódva három lehetséges emlékmű tervét. Ezeket a terveket megosztja Magyarfalva lakóival is, akiknek egy Állampolgári Tanács keretein belül lehetőségük lesz azokat megvitatni, és szavazni a számukra legfontosabb, legszimpatikusabb tervre. Az az emlékmű fog megépülni Magyarfalván, amelyre a legtöbben szavaznak.

 

Szerepek: emlékműtervek kidolgozói (képzőművész, történész, projektmenedzser) / polgármester és képviselők / iskolai tantestület / igazgató és tanárok / szülői munkaközösség / DÖK / fiatal helyi vállalkozók / családosok egyesülete / nyugdíjasok klubja / munkások szakszervezete.

Részeletek és jelentkezés

Kérjük, jelentkezéskor írja meg nekünk a következőket:

1. Hány fő és hány évesek vennének részt a workshopon?

2. Van tapasztalatuk verseny- vagy közösségi vita terén?

3. Milyen időpontok lennének megfelelőek?

    Köszönjük érdeklődését! Megkeresésére igyekszünk mihamarabb válaszolni.

    Az OSA Archívum csapata

    Hírlevél

      Szeretne tudni aktuális programjainkról? Írunk róluk!